Vervelen is er niet bij op de ZorgBoerderij

Onze zorgboerderij in Nieuw-Lekkerland voor dagbesteding en kortdurend verblijf

Bij ZorgBoerderij Eben-Haëzer in Zuid-Holland gaat het niet om hard werken, maar om plezier maken en tegelijkertijd nuttig bezig zijn. Voor dieren-, kook- en knutselliefhebbers hebben we genoeg leuke activiteiten op het programma staan. Naast de dagbesteding en buitenschoolse opvang bieden we ook kortdurend verblijf aan.

Op de zorgboerderij is elke dag weer goed besteed

Voor jong en oud

Niet alleen kinderen, maar ook jongeren en volwassenen zijn welkom op onze ZorgBoerderij Eben-Haëzer. Wij bieden onze zorg aan voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals:

  • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)

  • Syndroom van Down

  • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)

We hebben voldoende activiteiten voor de oudere doelgroep en houden rekening met de nodige rustperiodes.


Extra activiteiten


Onder begeleiding kunnen kinderen ook schoolse vaardigheden aanleren. Daarnaast zijn er een therapeut en logopedist op de zorgboerderij aanwezig voor kinderen, jongeren en volwassenen die hier baat bij hebben.

Wat kun je zoal doen bij onze zorgboerderij?

Helpen met het voeren en verzorgen van de koeien, kalfjes, konijnen, geiten, schapen, varkentjes, eenden, ganzen, kippen, ezels, alpaca, pauw en dromedaris Sjonnie, nieuw strobed maken voor de kalfjes, spelen in het ballenbad, in de zandbak en in de snoezelruimte meehelpen met koken, bakken en andere huishoudelijke activiteiten, skelteren en boodschappen doen met de familiefiets, hout zagen voor de houtkachel, houtbewerkingen maken om in de winkel te verkopen, ZAPPen (zwerfafval opruimen) wat bijdraagt aan de sociale contacten en de leefbaarheid van onze omgeving Tijden dagbesteding & buitenschoolse opvang

  • Maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur.

  • Voor jongeren die (tijdelijk) niet naar school kunnen bieden we dagbesteding van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 19:00 uur.

Meer informatie over dagbesteding?

Overnachten op onze zorgboerderij?

Kortdurend verblijf (KDV)

Het is bij ZorgBoerderij Eben-Haëzer ook mogelijk om te overnachten. Dit kan van maandag tot en met zaterdag. Je bepaalt uiteraard zelf of je een midweek verblijft of 1 nachtje van vrijdag op zaterdag.

Ruimtes op de zorgboerderij

Onze boerderij bestaat uit verschillende leefruimtes. Deze ruimtes voldoen aan de gestelde eisen en zijn voorzien van alle gemakken. De begane grond bestaat uit een kantine, woonkamer en badkamer met invalidebad en -toilet. Daarnaast zijn er nog 3 toiletten en is er een plek om de handen te wassen. De woonkamer gebruiken we voor de avondactiviteiten. Bij de ingang van de boerderij staan kastjes waar de dagbesteders hun spulletjes in kunnen opbergen. De bovenverdieping van de boerderij bestaat uit 5 slaapkamers die plek bieden voor maximaal 11 logés. Ook zijn er op deze verdieping 2 badkamers en 2 wc’s aanwezig. Boven de robots is er een activiteitenzolder die ook met de lift te bereiken is.

Kijkje nemen op ZorgBoerderij Eben-Haëzer?