Zorgen! Dat doen wij!

Op de zorgboerderij is elke dag weer goed besteed!

Niet alleen kinderen, maar ook jongeren en volwassenen zijn welkom op onze Boerderij Eben-Haëzer. Wij bieden dagbesteding, buitenschoolse opvang en kortdurend verblijf aan voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals:

 • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)

 • Syndroom van Down

 • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)

Wat zijn onze aandachtspunten tijdens de activiteiten?

 • Het vergroten van zelfwaarde van de cliënten

 • Cliënten deel laten nemen aan het productieproces

 • Structuur bieden zodat cliënten weten wat van hen verwacht wordt

 • Cliënten stimuleren om weer deel te nemen aan het arbeidsproces

 • Zelfvertrouwen van cliënten laten groeien door van het positieve uit te gaan

 • Afwisselende activiteiten bieden zodat cliënten leren omgaan met overgangen

Wat kun je zoal doen bij onze Boerderij?

Helpen met het voeren en verzorgen van onze melk- en vleeskoeien, geiten, kippen  en dromedaris Sjonnie, nieuw strobed maken voor de kalfjes, spelen in het ballenbad, in de zandbak en in de snoezelruimte, meehelpen met koken, bakken en andere huishoudelijke activiteiten, skelteren en hout zagen voor de houtkachel, houtbewerkingen maken, ZAPPen (zwerfafval opruimen) wat bijdraagt aan de sociale contacten en de leefbaarheid van onze omgeving.


Tijden dagbesteding & buitenschoolse opvang:

 • Maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur.

 • Voor jongeren die (tijdelijk) niet naar school kunnen bieden we dagbesteding van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 19:00 uur.

Meer informatie over dagbesteding?

Boerderij Eben-Haëzer is een zorgboerderij in het dorpje Nieuw-Lekkerland. De naam Eben-Haëzer heeft een belangrijke betekenis voor de zorgboerderij. De Boerderij is een christelijke boerderij. Bij ons kun je komen logeren en overdag klusjes doen. Wij vinden het belangrijk om jullie liefdevol te behandelen en te begeleiden. Op de Boerderij bieden wij de rust en de ruimte van het platteland. Dit vinden wij heel belangrijk voor jou.


Rust, Ruimte, Regelmaat, Respect, Geduld, Liefde, Persoonlijk aandacht ,Waardering en Eerlijkheid zijn kernwoorden die horen bij onze Boerderij! Wij vinden de Bijbel het Woord van God erg belangrijk. Jij bent een schepsel van God en daarom ben je uniek. De Bijbel beoordeelt je niet op wie jij bent, wat jij kunt of wat je doet.


Wij vinden het belangrijk dat wij je op de juiste manier begeleiden op de manier die bij jou past. Als begeleiders laten wij zien dat wij een voorbeeld zijn voor je en dat wij werken volgens Bijbels gebruik. Ook vinden wij het belangrijk dat wij op de juiste manier met je communiceren. Wij luisteren naar je verhaal, je vragen, wat je graag wil en je ideeën. Wij stimuleren je voor een goede communicatie. Dit doen wij door middel van pictogrammenbordjes. Wij gaan met je in gesprek in voor jou begrijpelijke taal

Overnachten op onze Boerderij?

Kortdurend verblijf (KDV)

Het is bij Boerderij Eben-Haëzer ook mogelijk om te overnachten. Dit kan van maandag tot en met zaterdag. Je bepaalt uiteraard zelf of je een midweek verblijft of 1 nachtje van vrijdag op zaterdag.


Ruimtes op de Boerderij


Onze boerderij bestaat uit verschillende leefruimtes. Deze ruimtes voldoen aan de gestelde eisen en zijn voorzien van alle gemakken. De begane grond bestaat uit een kantine, woonkamer en badkamer met invalidenbad en -toilet. Daarnaast zijn er nog 3 toiletten en is er een plek om de handen te wassen. De woonkamer gebruiken we voor de avondactiviteiten. Bij de ingang van de boerderij staan kastjes waar de dagbesteders hun spulletjes in kunnen opbergen. De bovenverdieping van de boerderij bestaat uit 5 slaapkamers die plek bieden voor maximaal 11 logés. Ook zijn er op deze verdieping 2 badkamers en 2 wc’s aanwezig. Boven de robots is er een activiteitenzolder die ook met de lift te bereiken is.

Kijkje nemen op Boerderij Eben-Haëzer?