Wij zorgen voor jou!

Maak kennis met het team van de Boerderij in Nieuw-Lekkerland

Lees meer over de familie Meerkerk en het team dat de Boerderij runt.

Het team van Boerderij Eben-Haëzer

Arie-Jan: Co-owner, begeleider

Hallo,

Mijn naam is Arie-Jan en ik ben in 1991 gehuwd met Anneke. We zijn na ons huwelijk op de boerderij gaan wonen. In 2004 werd ons gevraagd of we wilden nadenken over het begeleiden van een medemens met een beperking. Vanuit deze vraag is Boerderij Eben-Haëzer ontstaan. Als zorgboer begeleid ik de hulpboeren en -boerinnen en bezoek ik de externe vergaderingen. We hopen dat we de kracht en wijsheid mogen ontvangen om iets te mogen betekenen voor onze medemens met een beperking.


Met vriendelijke groet,
Boer Arie-Jan 

Anneke: Co-owner, begeleider

Hallo,

Mijn naam is Anneke en ik ben in 1991 gehuwd met Arie-Jan. We zijn in 2004 begonnen met Boerderij Eben-Haëzer. Ik begeleid de hulpboer(inn)en en verzorg de administratie. Je medemens met een beperking verzorgen en begeleiden op een Boerderij is voor mij het mooiste werk dat er bestaat. Het contact met de kinderen en ouderen geeft een geweldige stimulans. Boerderij Eben-Haëzer ontlast de thuissituatie waardoor mensen met een beperking langer thuis kunnen blijven wonen.


Met vriendelijke groet,
Boerin Anneke 

Jasper: Co-owner, begeleider

Hallo,


Leuk dat je op onze site kijkt! Ik ben Jasper. Sinds mijn geboorte loop ik op de boerderij rond. Ik heb de opleidingen 'Dierverzorger melkvee' en 'Begeleider zorgbedrijf' afgerond. Sinds 2013 ben ik Co-Owner van Boerderij Eben-Haëzer samen met Arie-Jan en Anneke.


Op de Boerderij stuur ik het team aan en werk ik mee met de begeleiding van de hulpboeren. Veel van mijn werk gebeurt op de achtergrond; ik heb er veel plezier in om ervoor te zorgen dat het reilen en zeilen van de Boerderij zo optimaal mogelijk verloopt en zo nodig te verbeteren met ons team. Met ons team hoop ik nog veel aan de toekomst van onze hulpboeren te kunnen werken.


Groetjes,

Boer Jasper

Petra: management assistent, flexwerker begeleiding

Hallo allemaal,

Mijn naam is Petra. Sinds 2013 ben ik getrouwd met Jasper. Voor mijn trouwen heb ik 3 ½ jaar gewerkt op de Boerderij als begeleider. Na mijn trouwen ben ik gaan werken in de kinderopvang.  Toch bleef de Boerderij erg trekken, en hoe leuk is het om het samen met je man te kunnen doen.


In November 2019 heb ik besloten om te stoppen in de kinderopvang en weer te komen werken op de Boerderij. Vanaf Januari 2020 ben ik dus weer werkzaam op de Boerderij, alleen nu niet meer als begeleider maar als management assistent.


Ik vind het mooi om het management te ondersteunen in hun werkzaamheden en zo mijn bijdrage te leveren aan de Boerderij.Groetjes,
Boerin Petra

Reinier: agrarisch medewerker

Hallo allemaal,


Mijn naam is Reinier. Ik werk alweer ruim 10 jaar op de boerderij, voorheen als zaterdagmedewerker en sinds april 2021 als vaste medewerker. Ik heb de opleiding agrarisch loonwerk/grondverzet mbo niveau 4 gedaan en heb een aantal jaar als trekkerchauffeur/kraanmachinist gewerkt. Ik miste echter het contact met het vee en nadat ik een baan aangeboden kreeg heb ik besloten om fulltime op de boerderij aan de slag te gaan. Ik verzorg de koeien en kalveren met veel plezier en passie. Daarnaast zorg ik ervoor dat het erf er netjes bijligt en verricht ik landwerkzaamheden. De cliënten en begeleiders helpen me hier graag mee!


Groetjes, 

Boer Reinier

Marijke: begeleider

Hallo,

Ik ben Marijke. Ik ben een gediplomeerd sociaal agogisch werker niveau 4. Sind 2013 werk ik op de Boerderij. Ik ben begeleider, ik stel de zorgplannen op en ben aanwezig bij intake- en evaluatiegesprekken. Ik vind het leuk om een bijdrage te mogen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt. Het is een uitdaging om elke cliënt de juiste begeleiding te geven. De dankbaarheid die je krijgt van de cliënt en ouders/verzorgers geeft mij voldoening. Ik werk op maandag en dinsdag.


Groetjes,
Boerin Marijke

Bas: begeleider

Hallo,

Bas is mijn naam. Sinds januari 2015 ben ik werkzaam op ZorgBoerderij Eben-Haëzer.

Als gediplomeerd "persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg" niveau 4,
vind ik het heel mooi om tijdens de werkzaamheden binnen de melkveehouderij en
kalverfokkerij, het onderhoud van machines, verzorgen van de klein dieren, werk
in de tuin, eigenlijk alle voorkomend werk op de boerderij, samen met de
cliënten, ook aan hun zorgdoelen te mogen werken en daarin ook groei te mogen
zien.

Mijn wens is om samen met management en collega's ons nog lang te mogen
inzetten voor onze medemens met een beperking.


Groet,
Boer Bas

Mariëtte: begeleider

Hallo allemaal,

Mijn naam is Mariëtte.
Ik heb eerst als zaterdagkracht gewerkt en ben sinds 2014 werkzaam op de Boerderij.

In 2016 heb ik gestudeerd voor persoonlijk begeleidster gehandicaptenzorg.
In 2017 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald.
Het werken met mensen met een beperking heeft mij altijd aangetrokken.
Voor hen een schakel te mogen zijn voor hun toekomst.
Ik hoop dit werk nog lang te mogen doen.


Vriendelijke groeten,
Boerin Mariëtte

Rosanne: begeleider

Hallo,


Ik ben Rosanne en werk sinds juni 2016 op de Boerderij als facilitair medewerker.

Ik ben sinds 1 juli 2018 begonnen als leerling persoonlijke gehandicapte begeleider.
Ik vind het ontzettend leuk om met hulpboer/hulpboerinnen met een beperking te werken.
Elke dag is voor mij een nieuwe uitdaging die ik met veel plezier aan ga.


Hopelijk tot ziens, 

Boerin Rosanne

Lisanne: flexwerker begeleider


Hallo,


Ik ben Lisanne. Ik doe de opleiding Maatschappelijke Zorg op het Hoornbeeck College in Rotterdam. Na mijn stage ben ik hier komen werken als flexwerker begeleider. Op de zaterdagen en in de vakanties kun je mij tegenkomen op de Boerderij.

Het werk met verschillende cliënten spreekt mij erg aan. Ik doe mijn werk met veel plezier.


Groetjes,

Lisanne

Corstian: flexwerker veehouderij

Hallo,

Mijn naam is Corstian. Ik ben geboren in 2005, ik woon in Alblasserdam. Op dit moment volg ik het niveau Kader op de Swaef in Rotterdam.

Sinds 2019 werk ik op de Boerderij als flexwerker veehouderij. 

Elke zaterdag ben ik te vinden op de Boerderij. In de vakanties werk ik meerdere dagen. Ik help bij allerlei verschillende werkzaamheden in en rondom de Boerderij.


Groetjes, 

Corstian

Rianne: flexwerker facilitair


Hoi!

Mijn naam is Rianne en ik ben 17 jaar. Ik woon in Nieuw-Lekkerland samen met mijn ouders, broers en zussen.  Op dit moment zit ik op het Hoornbeeck College in Rotterdam en volg ik de opleiding Verzorgende-IG.

Na de zomervakantie 2017 ben ik op de Boerderij komen werken. Buiten de vakanties om werk ik alleen op zaterdag. Dan zorg ik ervoor dat in het zorggedeelte alles schoon en netjes is, zoals bedden opmaken, kamers schoonmaken, schoonhouden van de sanitaire voorzieningen, klaarzetten van de maaltijd, verzorgen van de koffiepauze, enz, enz. In de vakanties werk ik meerdere dagen in de week en krijgt alles een goede beurt.


Ik werk nu al een paar jaar op de Boerderij en heb het nog steeds naar m'n zin en doe het werk met plezier en geniet van de momenten met cliënten en collega's!


Groetjes,

RianneJanice: flexwerker facilitair


Hallo,

Mijn naam is Janice. Ik ben geboren in 2007. En woon in Alblasserdam. Ik zit op de Driestar College in Lekkerkerk en doe GT.

Ik werk sinds 2020 als facilitair medeweker op de Boerderij, samen met andere collega’s. Elke zaterdag en in de vakantie meerdere dagen in de week zijn mijn werkzaamheden om de Boerderij netjes en schoon te houden. De werkzaamheden die ik op de Boerderij doe zijn o.a. bedden opmaken, stofzuigen, dweilen, ramen zemen en wc’s schoonmaken.


Ik hoop met veel plezier hier te werken! En hopelijk tot ziens.

Groetjes, 

Janice

Gerjanne: flexwerker facilitair

Hallo,

Mijn naam is Gerjanne. Ik ben geboren in 2007. En ik woon in Nieuw-Lekkerland. Ik zit op de Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem en ik doe HAVO.

Ik werk sinds 2021 als facilitair medewerker op de Boerderij, samen met andere collega’s. Elke zaterdag en in de vakantie meer dagen in de week zijn mijn werkzaamheden om de Boerderij netjes en schoon te houden. Mijn werkzaamheden zijn o.a. bedden opmaken, ramen zemen en wc’s of badkamers schoonmaken.


Ik hoop veel plezier te hebben hier in het werk!

Groetjes,
Gerjanne