Zij zorgen voor jou

Maak kennis met het team van de zorgboerderij in Nieuw Lekkerland

Lees meer over de familie Meerkerk en het team dat de zorgboerderij runt.

Het team van ZorgBoerderij Eben-Haëzer

Arie-Jan: Co Owner, begeleider

Hallo,

Mijn naam is Arie-Jan en ik ben in 1991 gehuwd met Anneke. We zijn na ons huwelijk op de boerderij gaan wonen. In 2004 werd ons gevraagd of we wilden nadenken over het begeleiden van een medemens met een beperking. Vanuit deze vraag is ZorgBoerderij Eben-Haëzer ontstaan. Als zorgboer begeleid ik de hulpboeren- en boerinnen en bezoek ik de externe vergaderingen. We hopen dat we de kracht en wijsheid mogen ontvangen om iets te mogen betekenen voor onze medemens met een beperking.


Met vriendelijke groet,
Arie-Jan 

Anneke: Co Owner, begeleider

Hallo,

Mijn naam is Anneke en ik ben in 1991 gehuwd met Arie-Jan. We zijn in 2004 begonnen met ZorgBoerderij Eben-Haëzer. Ik begeleid de hulpboer(inn)en en verzorg de administratie. Je medemens met een beperking verzorgen en begeleiden op een ZorgBoerderij is voor mij het mooiste werk dat er bestaat. Het contact met de kinderen en ouderen geeft een geweldige stimulans. ZorgBoerderij Eben-Haëzer ontlast de thuissituatie waardoor mensen met een beperking langer thuis kunnen blijven wonen.


Met vriendelijke groet,
Anneke 

Jasper: Co Owner, begeleider

Hallo,

Leuk dat je op onze site kijkt!

Ik ben Jasper. Sinds mijn geboorte loop ik op de (zorg)boerderij rond. Ik heb de opleidingen 'Dierverzorger melkvee' en 'Begeleider zorgbedrijf' afgerond. Sinds 2013 ben ik Co Owner van ZorgBoerderij Eben-Haëzer samen met Arie-Jan en Anneke.

Op de ZorgBoerderij stuur ik het team aan en werk ik mee met de begeleiding van de hulpboeren. Veel van mijn werk gebeurt op de achtergrond, ik heb er veel plezier in om er voor te zorgen dat het reilen en zeilen van de ZorgBoerderij zo optimaal mogelijk verloopt en zo nodig te verbeteren met ons team. Met ons team hoop ik nog veel aan de toekomst van onze hulpboeren te kunnen werken.


Groetjes,
Jasper 

Marijke: begeleider

Hallo,

Ik ben Marijke. Ik ben een gediplomeerd sociaal agogisch werker niveau 4. Sind 2013 werk ik op de zorgboerderij. Ik ben begeleider, ik stel de zorgplannen op en ben aanwezig bij intake- en evaluatiegesprekken. Ik vind het leuk om een bijdrage te mogen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de client. Het is een uitdaging om elke client de juiste begeleiding te geven. De dankbaarheid die je krijgt van client en ouders/verzorgers geeft mij voldoening. Ik werk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.


Groetjes,
Marijke

Bas: begeleider

Hallo,

Bas is mijn naam. Sinds januari 2015 ben ik werkzaam op ZorgBoerderij Eben-Haëzer.
In maart/april 2019 hoop ik te examineren voor "persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg" niveau 4.
Heel mooi vind ik het om tijdens de werkzaamheden in de tuin, onderhoud machines, verzorgen van de dieren, eigenlijk alle voorkomend werk op de boerderij samen met de cliënten, ook aan hun zorgdoelen te mogen werken en daarin ook groei te mogen zien.
Mijn wens is om samen met management en collega's ons nog lang te mogen inzetten voor onze medemens met een beperking.


Groet,
Bas

Mariëtte: begeleider

Hallo allemaal,

Mijn naam is Mariëtte.
Ik heb eerst als zaterdagkracht gewerkt en ben sinds 2014 werkzaam op de ZorgBoerderij.

In 2016 heb ik gestudeerd voor persoonlijk begeleidster gehandicaptenzorg.
In 2017 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald.
Het werken met mensen met een beperking heeft mij altijd aangetrokken.
Voor hen een schakel te mogen zijn voor hun toekomst.
Ik hoop dit werk nog lang te mogen doen.


Vriendelijke groeten,
Mariëtte

Rosanne: begeleider

Hallo,


Ik ben Rosanne en werk sinds juni 2016 op de ZorgBoerderij als facilitair medewerker.
Ik ben sinds 1 juli 2018 begonnen als leerling persoonlijke gehandicapte begeleider.
Ik vind het ontzettend leuk om met hulpboer/hulpboerinnen met een beperking te werken.
Elke dag is voor mij een nieuwe uitdaging die ik met veel plezier aan gaat.


Hopelijk tot ziens, 

Rosanne

Tom: participatiemedewerker 

Hallo,


Ik ben Tom,

Sinds 1 juli 2015 ben ik werkzaam op de ZorgBoerderij als
agrarisch medewerker.

Mijn werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de koeien.

Elke week zorg ik ervoor dat de robots in de koeienstal schoon
blijven en zo nodig help ik met het onderhoud.

Daarnaast zorg ik ervoor dat de voeropslag op het erf er netjes
bij ligt. Ik vul een deel van de voerkeuken bij, zodat de voerrobot zijn werk
kan doen.


groetjes,

Tom

 


Gerco: agrarische medewerker 

Hallo allemaal,


Ik ben Gerco en ik werk sinds half november als agrarische
medewerker op de zorgboerderij.

Ik ben 4 dagen per week in het veehouderij gedeelte aan het
werk om daar ervoor te zorgen dat de koeien verzorgt worden en alle
werkzaamheden daar omheen.

Daarnaast zit ik nog 1 dag in de week op school voor de
opleiding ‘’ zelfstandig medewerker veehouderij’’


groetjes, 

Gerco

Nelleke: flexwerker zorg

Hallo,


Mijn naam is Nelleke. 


Sinds januari 2018 werk ik hier. Eind 2019 hoop ik klaar te zijn met de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker. Het werk hier doe ik met veel plezier. Ik wil klaar staan voor mijn naaste die soms even wat extra's nodig hebben, zodat zij een leuke dag/week kunnen hebben. En veel plezier met elkaar kunnen hebben.


Hopelijk tot ziens, 

Nelleke

Wim: begeleider

Hallo,

Mijn naam is Wim. Ik werk sinds februari 2013 parttime op ZorgBoerderij Eben-Haëzer als begeleider, verdeeld over verschillende dagen in de week. Ik heb na twee jaar studeren aan het Hoornbeeck college te Rotterdam op 6 juli 2016 mijn diploma MMZ niveau 3 mogen behalen, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik ervaar het werken op deze zorgboerderij als heel positief; de sfeer is hier hartelijk en open. Het is prachtig om te zien hoe deelnemers opbloeien als ze hier een tijdje zijn. Om ze te mogen helpen in dat groeiproces is mooi en dankbaar werk. Het is ook erg mooi om te zien hoe jong en oud elkaar helpen. Dit geeft een wij-gevoel: we proberen om alles met en voor elkaar te doen, waardoor ook hun zelfbeeld positiever word. Dit werk heeft echt mijn hart en ik hoop dat ik dit nog lang mag doen, om mijn naaste tot een hand en een voet te mogen zijn tot hun welzijn en welbevinden.

Groet,
Wim

Annet: orthopedagoog

Dag,

Mijn naam is Annet. Sinds januari 2016 ondersteun ik het team van de ZorgBoerderij Eben-Haëzer als orthopedagoog vanuit Psychologenpraktijk Brouwer in Ridderkerk. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Vervolgens heb ik 10 jaar gewerkt als orthopedagoog voor verschillende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg.

Binnen de ZorgBoerderij Eben-Haëzer ben ik betrokken bij de intake- en evaluatiegesprekken. Daarnaast denk ik mee over het opstellen van de zorgplannen en het gebruikmaken van het digitaal rapportagesysteem.

Ook geef ik het team advies en ondersteuning bij het begeleiden van de cliënten. Op deze manier werken we met elkaar aan het optimaliseren van de kwaliteit van zorg binnen de ZorgBoerderij Eben-Haëzer.

Hartelijke groeten,
Annet

Reinier: zaterdagkracht

Hoi,

Ik ben Reinier en ik woon in Alblasserdam. Ik volg de opleiding vmbo GT op het Driestar College. Ik werk als zaterdagkracht op ZorgBoerderij Eben-Haëzer. In de vakanties werk ik er ook op een aantal andere dagen. Ik werk nu alweer aan aantal jaar op ZorgBoerderij Eben-Haëzer en heb het nog steeds goed naar mijn zin.

Groetjes,
Reinier