Zij zorgen voor jou

Zorgboerderij in Zuid-Holland

Maak kennis met het team van ZorgBoerderij Eben-Haëzer

Arie-Jan Meerkerk: zorgboer

Hallo,

Mijn naam is Arie-Jan Meerkerk en ik ben in 1991 gehuwd met Anneke Meerkerk-Aantjes. We zijn na ons huwelijk op de boerderij gaan wonen. In 2004 werd ons gevraagd of we wilden nadenken over het begeleiden van een medemens met een beperking. Vanuit deze vraag is onze ZorgBoerderij ontstaan. Als zorgboer begeleid ik de hulpboeren- en boerinnen en bezoek ik de externe vergaderingen. Samen met mijn vrouw Anneke zijn we eindverantwoordelijk voor de zorg. We hopen dat we de kracht en wijsheid mogen ontvangen om iets te mogen betekenen voor onze medemens met een beperking.

 

Met vriendelijke groet, Arie-Jan Meerkerk

Anneke Meerkerk-Aantjes: zorgboerin

Hallo,

Mijn naam is Anneke Meerkerk-Aantjes en ik ben in 1991 gehuwd met Arie-Jan Meerkerk. We zijn in 2004 begonnen met onze ZorgBoerderij. Samen met mijn man Arie-Jan zijn we eindverantwoordelijk voor de zorg en verzorg ik de administratie. Je medemens met een beperking verzorgen en begeleiden op een ZorgBoerderij is voor mij het mooiste werk dat er bestaat. Het contact met de kinderen en ouderen geeft een geweldige stimulans. De ZorgBoerderij ontlast de thuissituatie waardoor mensen met een beperking langer thuis kunnen blijven wonen.

 

Met vriendelijke groet, Anneke Meerkerk

Jasper Meerkerk: zorgboer

Hallo,

Ik ben Jasper Meerkerk. Sinds 2013 getrouwd met Petra Meerkerk. Wij wonen naast de ZorgBoerderij. Als je de ZorgBoerderij bezoekt zal je mij vaker zien. Op alle dagen ben ik aanwezig, want de eindverantwoordelijkheid van het melkvee rust ook op mijn schouders. Verder ben ik het aanspreekpunt voor de organisatie en personeelszaken. Ook begeleid ik met de andere personeelsleden de hulpboeren- en boerinnen.

 

Ik heb de opleiding ‘Dierverzorger melkvee’ afgerond en volg nu nog de opleiding ‘Begeleider zorgbedrijf’.

 

Groetjes, Jasper

Annet van Steensel: orthopedagoog

Dag,

Mijn naam is Annet van Steensel. Sinds januari 2016 ondersteun ik het team van de ZorgBoerderij als orthopedagoog vanuit Psychologenpraktijk Brouwer in Ridderkerk. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Vervolgens heb ik 10 jaar gewerkt als orthopedagoog voor verschillende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg.

Binnen de ZorgBoerderij ben ik betrokken bij de intake- en evaluatiegesprekken. Daarnaast denk ik mee in het opstellen van de zorgplannen en het gebruikmaken van het digitaal rapportagesysteem.

Ook geef ik het team advies en ondersteuning bij het begeleiden van de cliënten. Op deze manier werken we met elkaar aan het optimaliseren van de kwaliteit van zorg binnen de ZorgBoerderij.

Hartelijke groeten, Annet

Marijke de Niet: begeleider

Hallo,

Ik ben Marijke de Niet. Ik heb de opleiding SAW-Kinderopvang niveau 4 gedaan. Voordat ik op de ZorgBoerderij kwam werken, heb ik er eerst een half jaar stage gelopen. Op de boerderij werk ik voor een groot deel met de jongere zorgvragers. Ik geef 2 kinderen schoolse activiteiten, wat ik erg leuk vind om te doen. Verder doe ik veel activiteiten en spelletjes met de zorgvragers. Ik werk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

 

Groetjes, Marijke

Wim: begeleider

Hallo,


Mijn naam is Wim, Ik werk op de zorgboerderij als begeleider sinds
 02-2013, en heb een parttime baan verdeeld over verschillende dagen in de week. Ik heb na twee jaar studeren aan het Hoornbeeck college te Rotterdam op 6 juli 2016 mijn diploma MMZ niveau 3 mogen behalen, waar ik heel dankbaar voor ben.  Ik ervaar het werken op deze zorgboerderij als heel positief, de sfeer is hier hartelijk en open. Het is prachtig om te zien hoe deelnemers opbloeien als ze hier een tijdje zijn en ze daarbij te mogen helpen in dat groeiproces is een mooi en dankbaar werk. Het is ook erg mooi om te zien hoe jong en oud elkaar helpen, dat geeft een “wij” gevoel, we proberen om alles met en voor elkaar te doen waardoor ook hun zelf beeld positiever word. Dit werk heeft echt mijn hart en ik hoop dat het mij gegeven word dat ik dit nog lang mag doen om mijn naaste tot een hand en een voet te mogen zijn tot hun welzijn en welbevinden.


Groet, Wim

Mariëtte Visser: begeleider

Hallo allemaal,

 

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Mariëtte Visser.

En ik kom uit Hardinxveld-Giessendam.

Ik werkte als zaterdagkracht op de zorgboerderij.

Ondertussen deed ik de opleiding SAW niveau 3 mmz die ik dit jaar heb afgerond.

Toen er een vacature was op de zorgboerderij heb ik daar op gereageerd en ben aangenomen.

Nu volg ik deeltijds de opleiding niveau 4 gehandicaptenzorg en daarbij werk ik dan op de zorgboerderij.

Ik hoop er voor mijn beperkte medemens te zijn en hun de hulp en begeleiding te geven die ze nodig hebben.

 

Vriendelijke groeten,

Mariëtte Visser

Reinier van Herk: zaterdagkracht

Hoi,

Ik ben Reinier van Herk, en ik woon in Alblasserdam. Ik volg de opleiding vmbo GT op het Driestar College. Ik werk als zaterdagkracht op de ZorgBoerderij. In de vakanties werk ik er ook op een aantal andere dagen. Ik werk nu alweer aan aantal jaar op de ZorgBoerderij en heb het nog steeds goed naar mijn zin.

 

Groetjes, Reinier

Bas Hoekwater: begeleider

Hallo,

Mijn naam is Bas Hoekwater. Ik mag sinds januari 2015 werkzaam zijn op de ZorgBoerderij.

Na 26 jaar hovenier te zijn geweest, vind ik het ontzettend mooi om ook voor de medemens met een beperking wat te mogen betekenen.

Om tijdens de werkzaamheden in de tuin, onderhoud machines, verzorgen van de dieren eigenlijk alle voorkomend werk samen met de hulpboeren- en boerinnen, ook aan hun zorgdoelen te mogen werken en daarin ook groei te mogen zien.

Naast mijn werk op de ZorgBoerderij volg ik de opleiding MZ Persoonlijk Begeleider Gehandicapten zorg Niveau 4 aan het Da Vinci college.

Mijn wens is om samen met management en collega’s ons nog lang te mogen inzetten voor onze medemens met een beperking.

Groet, Bas    

Kevin: begeleider

Hoi!

Ik ben Kevin en ik ben in 1995 geboren. Op de ZorgBoerderij is mijn functie het begeleiden van cliënten. Ik werk normaal alleen op de zaterdag, maar als het vakantie is ben ik er vaker. Dit verschilt per vakantie. Als ik geen vakantie heb, ben ik bezig met mijn hbo-studie Maatschappelijk Werk. Over 2 jaar hoop ik klaar te zijn.

 

Groetjes, Kevin

zorgboerderij in Nieuw-Lekkerland

Kom langs op de zorgboerderij

Plan je bezoek